"Hang orang pekan, mana hang tau benda-benda kampung macam ni”
Walaupun aku rasa kat bandar pun mungkin masih ramai yang pakai kawah masak nasik time-time kenduri kendara. Cuma depa jarang tengok. Aku rasa biasa sebab kat kampung aku masih pakai sampai la ni. Apa nak heran. Tapi untuk tatapan kawan aku tu (nama di rahsiakan) aku tunjuk kat hang. Nindia orang panggil nasik kawah.
Tu belum cerita pasai balai duduk (khemah duduk kayu) tu. Kalau cerita, lagi dia tak tau apa.
Yang pasti , otai-otai saja yang terer masak nasik dalam kawah ni. Kalu bagi aku masak, mungkin jadi nasik himpit tak pun bubur lambuk.
oke lagi jd bubur. kalo jadi air?
ReplyDeleteaku suka gulai kawah..
ReplyDeleteahha~
Wadi: Itu masak air je la.haha
ReplyDeleteAlien: Gulai kawah + nasik kawah = Terbaik. Sebab rasa dia klasik sikit. sebab bakar dgn kayu api.hehe