Thursday, September 17, 2009

Kad Raya Untuk Semua

Perasaan nak balik kampung dah sampai. Dah besar-besar ni perasaan beraya tak macam budak budak dulu. Mungkin sebab makin banyak tanggungjawab dan itu adalah satu perkara yang aku,kau dan dia perlu pikul dan fahami. Kita semakin tua.

Aku akan balik ke kampung halaman di utara Perak. Masih balik dengan status bujang dan teruna. Aku akan bergerak pada pukul 3 @ 4petang ni. Cuti sampai Selasa sahaja. Cuti aku simpan untuk urusan lain ujung tahun ni.

Oleh itu, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya dan mintak maap zahir dan batin (kalau ada) pada luorang semua yang baca blog ni. Apa-apa tulisan aku yang buat luorang sakit hati maapkan saja aku, berdosa kalau tak maapkan. Aku nak kasik kad raya kat luorang semua. Special aku buat untuk luorang bertemakan persiapan balik kampung. Nah amik. Sila petik dua kali untuk gambar lebih besar.

Aku mahu tulis satu entry bila di kampung nanti. Sebab kampung aku yang hulu tu sudah maju. Boleh pakai broadband. Canggih kan? Kepada samseng kampung dusun,aku akan pastikan kamu rindu aku. (gelak jahat).Kalau mahu ke rumah aku, sila rujuk peta pada entry sebelum ini.

Ok. Aku chow dulu. Apa barang keje hari Jumaat.

20 comments:

  1. ha..sm la weh..
    nk balik kuale dlm kul 4 jgk ptg sok..
    moh ler saing..
    hahahah

    ReplyDelete
  2. sesungguhnya saya ialah saksi akan kecanggihan kampung beliau

    ReplyDelete
  3. woi..support orang kampung sndiri..memang la!!

    ReplyDelete
  4. eleh ape barang keje ari jumaat..
    lagi ape barang cuti sampai ari selase jek..
    orang cuti seminggu la en. clark pett.. hehe

    ReplyDelete
  5. owh abg pett ku sayang..
    jgn buat2 lupa bank in kan duit raya..

    kah kah kah kah

    ReplyDelete
  6. hanie:Atee..moge2 jmp kt highway nanti..teman banyak tempat nk nyinggah..mike jln elok elok2 ye.hehe.

    anas:Macam2 ada kt kmpg kita kan?LRT & Monorelja yg tgh nak buat..Dani jeles la beb..haha.

    dani:Oi..lu budak Parit Buntaq,bukan sekmpng dgn wa,jiran je..nk kena hentak?haha.

    onyhamdan:Err..err.aku mmg nk simpan cuti untuk jalan2 ujung thn ni...xdehal la..hehe.

    faryn:Oh adikku syg,abg nk bank in syiling x leh la..sila buat open house dan jemput abg ke sana.haha.

    ReplyDelete
  7. wa nak kad raya tp kale pink... kalo x wa cmpak lu msuk gaung...

    ReplyDelete
  8. eh lupe nak wish...
    slamat hari raya... maaf zahir batin... wa taw kdang2 wa gurau kasar sgt... tp kalo xmaapkan jugak terpaksa la wa mcm tony romas sorg2... wahaha...

    ReplyDelete
  9. SELAMAT HARI RAYA PETT. SEMOGA SELAMAT PERGI DAN PULANG.BERTAMBAH LAR BERAT LEPAS RAYA NANTI..HIHII..
    BYE!

    ReplyDelete
  10. HAHAHA kad raya paling special pernah dpt! Selamat hari raya, rambut da tak kembang! ;D Maaf zahir dan batin juge. Peace!

    ReplyDelete
  11. heheh.
    balik kampung status teruna dan bujang ye.
    balik ke KL semula dah tukar status bertonang. atau sudah ada cinta hati. (ala-ala Seniman Bujang Lapok)

    selamat beraya.
    up sikit gambar tengah berbrodben kat kampung.

    ReplyDelete
  12. crazylabelle:Igtkan hati metal,tapi hati merah jambu.wakakah.Kaler pelangi nak?blanje tony romas br wa maapkan kesalahan lu.haha.

    nana:Tq nana..aku akan pulang dengan pinggang yg ramping menawan.haha.tungguuu..

    kejora:Alaa..x kabor langsong dah balik..mu memang r,lupe abih kawang2 kalu mu balik kapong.haha.berehh.

    khaleeqa:Kad ni untuk thn nie je..thn dpn design lain dah.hehe.ok.bergumbiralah dihari raya.

    ReplyDelete
  13. dewajiwa:Itu wa xleh kasi gerenti la.manatau tetiba ada awek kmpg yg wa xpenah jmp dh jd cun,wa try adjust la.haha.nti wa upload gbr bakar lemang.hehe.

    ReplyDelete
  14. en clark,

    selamat hari raya, maaf zahir dan batin. have a safe trip! :D

    ReplyDelete
  15. en pet selamat hari raya juge ekkk ehehe

    ReplyDelete
  16. wa mane ade duit...
    tp kalo nak rendang ayam dtg la umah...

    ReplyDelete
  17. mn entry dr kg yg dh maju tu...
    hahahaha.. :P

    ReplyDelete
  18. cara ross:TQ Cik Cara..nama minah omputih la u ni..Selamat hari raya jgk.hehe

    samaira;Selamat Hari Raya Posa.Raya haji nanti wish lagi.

    crazylabelle:wa nk dtg umah xkasik.wa nk rendang daging.huh!

    hanie:Kemajuan di kampung masih dipertingkatkan..broadband slow la..haha

    ReplyDelete