Friday, December 24, 2010

Amsyar Aniq dan PMR nya!

Adik laki aku Aniq seorang lepasan pelajar Tingkatan 3 yakni pelajar yang baru amik keputusan PMR semalam. Aku sebagai seorang abang yang tegas dan garang aku amat mementingkan kecemerlangan adik-adik aku. Sebagai seorang dewasa aku perlu memantau pembelajaran adik-adik supaya tak terpesong kearah facebook semata-mata.

Budak-budak sekarang main facebook bukan main galak. Lupa abis pasai buku-buku sekolah. Keputusan percubaan dia aku rasa dapat 2 A saja. Aku bebel sama dia.

“Pung Pang Pung Pang. Facebook. Rempit. Pung Pang Pung Pang. Astro. Pung Pang Pung Pang!” Sesekali kena berleter baru budak-budak takut dengan orang dewasa.

Sebelum 2-3 hari Aniq nak amik PMR. Aku cakap sama dia, satu “A” yang dia dapat aku bagi RM50! Aku cakap tanpa ada kesangsian dan tidak berbelah bagi.

Semalam keputusan PMR dah keluaq.




Aniq dapat 7A 1 B.



Ok. Budak-budak sekarang semua mata duitan! huh!


14 comments:

  1. by cheque or by cash? haha congratz aniq!

    ReplyDelete
  2. tahniah la.... hang mmg abg terbaik... hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. tahniah utk adik hang pett.
    kayalah dia lepas ni.

    ReplyDelete
  4. Heart:by cash!ranap duit gaji aku.haha

    Fendi:duit galakan semangat tu.haha

    Hanie:hangus duit kawen aku.hehe

    PK: terbaik dlm mghbiskan duit.haha

    Afrohead:kayap pun bole jadi.haha.

    ReplyDelete
  5. melayang rm350.00! hahaha..tahniah...

    ReplyDelete
  6. hahahh...

    aku pun dulu penah kene camni ngan makcik aku... sebab trial aku sebijik a pun takdak... maklum la kelas last... kelas budak2 jahat...

    last2 dia offer 1a = 100...

    amik ko pmr betul aku dapat 8a... lagi kopak dari ko agaknye makcik aku tu... hahahh...

    congrats la untuk adik ko :)

    ReplyDelete
  7. BAPAK AH! Hahaha. Sama result pmr aku dulu. Kirim salam kat adik kau. Dan ucapkan tahniah :)

    ReplyDelete
  8. woohoooo..untuk adinda takde ke wahai abg pett yg kacak rupawan? hahahaa

    ReplyDelete
  9. Haha. itulah jgn pandang rendah pd adik. bak kata AC, nanti GRUGI oo. hahaha

    tahniah adik dpt A banyak xD

    ReplyDelete
  10. hahahahah.....s0 u kene bg 350 bucks larh?..hahaha...kaye amir...ngee

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete