Friday, August 6, 2010

Ini benda serius.

Minggu depan dah puasa bai. So, minggu ni aku kena balik kampung untuk uruskan perkara-perkara penting dalam hidup aku. Ini kira serius punya kes. Lagipun ada majlis nak berlaku kat rumah aku Ahad ni. Sekarang ni kena kasik settle keja-keja kat opis ni dulu.

Aku dah inform semua orang-orang opis dan orang-orang yang berkaitan dengan keja aku supaya tidak mengganggu aku sampai hari Selasa depan. Perkara serius camni mana boleh main-main bai. Aku nak kasi ruang untuk diri aku menikmati hidup sebagai orang biasa. Orang kampung. Bukan sebagai Clark Kent. Bukan senang nak rilex-rilex sambil berhadapan dengan benda ni. Baru sedap sikit.

Benda-benda camni orang dewasa je expert. Budak-budak xleh campur sangat. Merbahaya orang tua-tua cakap. Budak-budak tunggu je bila bab makan-makan. Tak sabar rasanya nak balik kampung bila pikir benda ni. Pehhh..dia punya debaran tu dan keinginan tu dah membuak-buak dah ni. Kalau boleh sekarang jugak aku nak benda ni jadi realiti. Punya tak sabar perangai. Kalau aku dah berkenan sangat-sangat memang cenggini jadinya. Rindu dan sayang pun menjadi satu.

Benda ni pun melibatkan duit. Ikut aku,duit aku dah kira cukup la. Tapi tak mau terburu-buru. Kena jimat jugak. Benda serius ni kalau kat KL makan modal. Tu kena bawak berbincang kat kampung. Serius bai. Sebab apa serius?






Sebab durian kat KL ni mahai nak mampuih!


Kat kampung aku dah berlonggok macam baju bundle. Satu bakul aku nak bawak balik KL nanti. Sapa-sapa nak order? Aku boleh kira harga kawan-kawan la dengan lu orang ni.

10 comments:

  1. itu la pasei yeop...deroyan KL ni..harga jek mahai..tapi isi belum tentu buleh percaya..

    teman pun blk kampung jgk weekend ni..ate moh le skali..haha

    ReplyDelete
  2. ceh aku ingatkan hang nak kawin, last2 durian.

    ReplyDelete
  3. uiksss...ko nak balik melantak dorian ajer ceritanya...?
    hantar kat aku se-bakul, najjah hantu dorian, klu kome bg 10 bakul pun dia blh settle-kan in 1 day...?
    ater, lama benor kome cuti, aku ber-hajat jugak nak balik kampong sblm pose nie...isshhhh!

    ReplyDelete
  4. weh aku pun kalo doreyan ni balik kampung
    baru feel!!!

    +dilala

    ReplyDelete
  5. durian? oohlala. nak nak nak. tapi gua dah kat kamunting dah ni. kengsel ah.

    ReplyDelete
  6. durian kampung??
    perrggh!terbaik!

    ReplyDelete
  7. balik jgn tak balik ;)
    durian yg baru gugur dr pokok tu..
    perghh malas nk cakap hehe

    ReplyDelete
  8. aku dah agak dah....
    mesti bukan pasai 'benda' tu punya...
    ceh!

    ReplyDelete
  9. durian skrg ni carta no 1....

    ReplyDelete