Tuesday, April 13, 2010

Dari Kuchai Lama ke Bandung singgah sebentar ke Jakarta

Hari Jumaat ni aku nak pi bercuti ke luar negara. Tak jauh sangat. Sebelah Malaysia ja. Tiket dah siap beli bulan lepas. Dah siap meeting sikit-sikit dengan member-member. Dah siap bajet nak angkat 8-9 helai baju ngan seluar baru kat sana. Aku dah berkira-kira berapa juta nak bawak pi sana. Tengah pikir lauk apa yang paling sedap masa makan nasik padang.

4 hari punya cuti memang bajet boleh rilek kepala otak sikit. Kadang-kadang otak aku ni kena bawak berjalan dan berfikir ke oversea sikit. Pasal cuti?Pehhh...aku dah apply dah bulan lepas. Pejam mata je bos aku sain. Siap mintak buah tangan kat aku lagi. Macam tahun lepas punya percutian la. Kirim kat aku macam-macam. Tapi haram aku tak beli. Kira kali ni boleh adjust la seba sedikit hadiah kat bos.

Member-member yang tak pegi sakit hati tengok aku. Lu orangkan banyak keje. Tak dapat cuti. Tu la hangpa!Keja keja jugak. Sekali sekala ambik la cuti rilek kepala otak sikit. Ujung tahun lepas kita bersuka ria sambut new year kat Phuket. Tahun ni kita sambut suku tahun kat Bandung pulak. Awek-awek Bandung aku dengar cun dia macam Agnes Monica tu. Pehhh. Dapat macam pelakon Bawang Putih ka Bawang Merah pun kira ok dah. Tak pun macam pelakon drama petang-petang kat TV tu.

Nampaknya aku bercuti tulis blog selama 4 hari lebih kurang. Awek-awek Malaysia yang aku nak try tackle tapi tak tackle-tackle jugak (dan langsung tak dapat sebab lambat tackle ) terpaksa aku tinggalkan kalian sementara aku nak berdating dengan awek Bandung. Bunyi ayat tu macam agak berani je aku ni. Sedangkan asyik terlepas peluang nak tackle awek-awek ni. Sibuk kerja la. Tak sempat nak taip SMS nak berkenalan pun. Last-last melepas jugak.

Dan untuk lu orang semua yang dah baca entry percutian aku ni, aku tak dapat nak beli apa-apa cenderamata atau pun buah tangan dari Bandung. Walaupun aku jadi orang kaya yang agak comel kat sana, pegang duit juta-juta. Tapi aku masih tak dapat nak beli apa-apa untuk lu orang semua sebab bos aku dah pesan kat aku petang tadi:





"Lu cancel lu punya cuti. Kita punya company ada AUDIT hari Isnin ni. Lu kena ada. Important. Cuti postpone lain bulan."

Ucapan boss aku dengan penuh senyuman terpampang pada wajahnya.


Kecewa?Lebih kurang macam putus cinta 4 1/2 tahun lepas.


Sekarang ada sapa-sapa nak tengok wayang dengan aku ujung minggu ni?(Terbuka untuk awek-awek solo saja)




Kepada member-member aku : Art,Arm,Yu,Bima, Anas, Wan Bike, Epul Bike dan yg lain2. Sorry beb, wa terpaksa berkorban untuk memperolehi bonus company ujung tahun ni. Cakap kat Bawang Putih, aku nak pinang dia.

17 comments:

  1. adoiii..

    awek terlepas, cuti pun terlepas..

    cakap ngan bos jangan bonus pun terlepas sudahhh..







    p/s: nanti bonus belanja I Sushi King ok?

    ReplyDelete
  2. purple:Sedang bersedih sebab tak dapat makan nasik padang. Juga Sushi King. Sila belanja saya wahai Cik Purple.haha.

    ReplyDelete
  3. oh. kalau nak blanja Sushi King, saya tak mampu.

    saya masakkan nasik padang versi Purple je boleh???

    jimat sket.. hujung2 sem ni duit dah habis..

    ReplyDelete
  4. hahahaha!! merasa kan...aku dulu pun gitu gak..dh berangan nak jadi jutawan kiut kat sana..last minit kensel..anak ayam sungguh..

    lain kali kita p berdua..mau?

    hahahaha~

    ReplyDelete
  5. purple:Tolong masak tiap2 hari mulai esok smp mggu depan.haha.baru terubat kekecewaan.

    hanie:Pergi berdua tak leh bgtau kt sini,kantoi.haha.tapi xpela,bonus punya pasal.hehe

    ReplyDelete
  6. biar wa ganti luy pegi bandung...

    alla pet, takat cewek indo, ramai je kat msia ni... cube carik kat kilang sugus ke, babas ke...

    ReplyDelete
  7. Crazyu labelle:Lu nk ganti?byr duit tiket kat wa..alaaa..awek Melaka wa nk ngorat tapi dia x bagi..haha.

    ReplyDelete
  8. PERGH! Sakitnya hati? Kesian kau. Aku pulak yg terasa sakitnya ;(

    ReplyDelete
  9. alahai kesian x dpt g bandung ekeke baru ingat nk ikut lalala

    eh nk tgk cete pe ujung minggu ni ekk?wakaka

    ReplyDelete
  10. wahahaha..baru nk kirim pakwe indon sorang..dari lombok pun ok jugak..skali cancel daaaaa...

    ReplyDelete
  11. takpa pett,nnt wa bawak balik sorang awek kasi lu..awek indon tak main la,maria ozawa..lu mau?

    ReplyDelete
  12. khaleeqa:Xpe..nanti bulan lain aku sembuhkan hati aku sendiri..haha.burn duit tiket wa.

    bekam:Lu sampai hati gelakkan wa..haha.

    miss:Nak tgk cerita cinta boleh?haha

    mimie:Pakwe lombok kt Petaling street pun byk.pilih je.haha


    lamke:Haha.cilaka.mario ozawa gua nk la bai.kasi bungkus elok2 kasi gua.haha.

    ReplyDelete
  13. niat hang tak baik, itu pasai x jadi. tuhan sayang kat hang tu..

    ReplyDelete
  14. kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka
    kakakakakakakaakkaakkakakakakakakakaka


    eh. terketawa.
    sori.



    haha

    ReplyDelete
  15. rugi woo...sana kain baju murah!

    ReplyDelete
  16. siam:Haramm...haha.tu la pasai..dpt jgk sep duit bulan ni.

    vivi: Haha..-ketawa pendek namanya.kalu itu buang tebiat..hahaha.

    fendi:nanti honeymoon aku pi la.silap2 bwk balik madu kt bini skali.haha.

    ReplyDelete